Teplá svačina

V rámci zrychlujícího životního stylu, již dávno přestal pojem „teplé jídlo“ či dokonce „TEPLÁ JÍDLO DVAKRÁT DENNĚ“ být aktuální. V parlamentu a sněmovně se například jí pořád a v továrnách a ve školách přibývají mikrovlnné trouby na ohřev jídla, které si konzumenti často přinesou z domova.

A ačkoli trend kratších, rychlých jídel narůstá, vypadá to, jako kdyby česká kuchyně, založená na knedlíku a omáčce, upadala, jako kdyby neměla na trhu místo a jediné, kde si dáte svíčkovou, je v restauraci, protože, přiznejme si otevřeně, kdo by se s ní chtěl dělat? A když už tak jen o víkendu.

Ale POZOR

Jak pravidelní čtenáři mého blogu a účastníci mých ZERO WASTE seminářů ví, čerstvý vítr nesoucí vůni svíčkové již vane.

Respektive, začíná vanout, a to v době, ve které byste to nečekali, totiž o přestávce.

Je to přesně tak.

Na trhu se totiž od začátku roku začal zabydlovat nový výrobek.

Jmenuje se KNEDLÍK DO RUKY

A je teplou svačinou v ryze Českém a národním duchu, a to i přesto, že jeho výroba probíhá v Holandsku, ovšem v režii a pod taktovkou muže, který své české kořeny nezapře.

Knedlík do ruky, je českou klasikou, kapesním podání, je svačinou namísto oběda, a to vše dodáno v duchu ZERO WASTE a PREVENCE VZNIKU ODPADU.

Mnozí už tuší, proč o tomto novém a inovativním výrobku píši. Ochutnávka a spokojenost s chutí je jen jedním důvodem. Tím druhým je právě skutečnost aplikovaných principů prevence vzniku odpadu do nového výrobku uváděného na trh. Je mi tak blízký, že se stává jedním z mých nových projektů a zcela jistě o něm nečtete, neslyšíte a necítíte ho naposledy, to jsem si jist.

V každém případě proběhla právě včera ve výrobním závodě jednoho z mých klientů ochutnávka a výsledek byl zdrcující porážkou.

Porážkou všech baget, obložených housek a chlebů, ale i teplé sekané, které jsou dnes ve standardní nabídce kantýny i prodejních automatů. Pracovníci od strojů, stejně jako ti kancelářští si do fronty stoupaly i vícekrát, jen aby se jim dostalo možnosti posoudit, zda-li to je skutečnost, nebo sen.

SVÍČKOVÁ střídala GULÁŠ a ten zase KNEDLO-VEPŘO-ZELO a výsledkem bylo nejen vyprodání všech zásob, ale i automatické zařazení do nabídky kantýny, jejíž provozovatel se na místě rozhodl, k okamžité implementaci ve všech svých provozovnách.

Zítra proběhne další podobná akce, tentokrát v severních Čechách a budou následovat další a již dnes, máme možnost, díky široké síti kontaktů budovaných více než 25 let, nastavit harmonogram prorůstání projektu tak, aby byl efektivní a nenechával nikoho na pochybách o tom, že BEZODPADOVÝ PRODUKT, neuspěje.

Když hovoříme o té bezodpadovosti, rád bych dodal ještě jednu maličkost, která nemusí být všem na první pohled jasná. Bezodpadovým produktem, resp. produktem aktivně podporujícím PREVENCI VZNIKU ODPADU není knedlík do ruky jen proto, že by nebyl v obalu (ten má s slouží i k ohřátí), ale hlavně proto, že ušetří vznik odpadu na mnohem více úrovních

  • Při výrobě – odpadají hrnce, hrnečky, nádobí, voda, polotovary, které zbydou-li, skončí v koši
  • Při dopravě – na přepravní místo jedné dlouhé bagety se vejde 4-5 knedlíků
  • Při konzumaci – špinavé prsty, oblečení, talíř a příbory jsou minulostí
  • Po konzumaci – jediné co zbyde je speciální obal jenž se použil pro ohřátí, a i na něj brzy dojde

Co je však neméně důležité, je skutečnost, že se ušetří ČAS. Ta nejdůležitější komodita, kterou máme a budeme-li s ním šetřit i prostředí v němž žijeme a zdroje, které čerpáme, pak je to správná cesta a pro mne je KNEDLÍK DO RUKY produktem, kterému do SVĚTA BEZ ODPADU A PLÝTVÁNÍ rád sám otevřu a přidržím dveře.

Chcete-li i Vy vyzkoušet na vlastní oči a chuťové buňky, napište mi prosím na můj e-mail michael.rada@ibcsd.biz a do předmětu dejte heslo KNEDLÍK DO RUKY. Ozvu se Vám s návrhem termínu co nejdříve.

P.S. V pondělí Písek, ve čtvrtek Chomutov a v pátek Klášterec nad Ohří, ozvěte se jste-li v okolí, možná tento týden budete moci ochutnat i Vy.

P.P.S. Během dvou hodin naservírováno přes 250 porcí, strávníci si a místě objednali ještě více než polovinu tohoto objemu. 

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  • Můj blog

    Formulář

  • Kategorie