Knedlíky valí ZERO FOOD WASTE revoluci

Již potřetí se budu dnes na stránkách svého blogu věnovat nové potravině, která vstoupila za mé asistence na tuzemský trh průmyslových závodů a logistických parků, aby odtud pronikla dál na cestě, která kromě jiného je cestou SVĚTA BEZ ODPADU A PLÝTVÁNÍ

Knedlík do ruky je českou klasikou vyrobenou v Holandsku Holanďanem s Českým srdcem. Pan van Dijk, nejen, že od maminky převzal krásnou češtinu s ještě hezčím holandským přízvukem, ale strávil v Čechách i řadu let po která zde pracoval.

Byl to právě on, kdo dal české klasice novou tvář a vdechl jí nový, moderní život. Život bez odpadů a plýtvání, život plný radosti a chuti, která je nám tak dobře známá a je tak Česká.

Důvodem proč o projektu KNEDLÍK DO RUKY opětovně informuji je narůstající množství zájemců o integraci tohoto produktu do nabídky svých kantýn, občerstvoven a samoobslužných kuchyní a netrvalo ani měsíc a přišly dotazy z míst, která jsme ještě ani neoslovily.

První penziony, provozovatelé vleků, ale i školy a nemocnice, a dokonce i první úřad, se dotazují, zda-li se KNEDLÍK DO RUKY dostane i do jejich nabídky.

Za svou profesní kariéru jsem měl možnost startovat a účastnit se jistě více než dvou stovek projektů z různých oborů. Od malých až po komplexní změny v subdodavatelském řetězci pokrývajícím několik států, a dokonce i pět kontinentů a až na jeden jediný, jsem nezažil, aby nový produkt, či služba měly takovouto masivní odezvu na trhu, na který vstoupil.

Pro mne samotného však není knedlík do ruky jen dobrou teplou svačinou, znamená pro mne mnohem více a jak jsem se přesvědčil včera na prezentační akci v jedné z významných zahraničních továren v Chomutově, je možné na příkladu KNEDLÍKU DO RUKY, měnit pohled lidí na téma plýtvání a odpadu, a to nejen toho potravinového.

KNEDLÍK DO RUKY je totiž materializací myšlenky INDUSTRIAL UPCYCLING, neboli systémové prevence plýtvání a to nejenom jídlem.

Pro mne je zároveň prvním potravinářským výrobkem PRŮMYSLU 5.0. Průmyslu, který nestaví na ničení a vytěžování nerostných zdrojů, ale na aktivní ochraně toho, co máme, a na využívání existujících zdrojů a čerpání harmonizovaného se spotřebou.

Včera jsem totiž neviděl, že by jeden jediný, z téměř 500 lidí, kteří se rozhodli KNEDLÍK DO RUKY ochutnat, jej vyhodil, či vyhodila do odpadkového koše. Stal se pravý opak, mnozí si přišli a koupili si na místě vzorek, či častěji vzorky i na doma, aby mohli dát ochutnat členům rodiny a známým. Všichni, bez rozdílu, se zajímali o to, od kdy si budou moci tento výrobek v kantýně pořídit.

Jak vidíte na fotografiích, ani pan van Dijk, ani jeho kolega, se nezastavili, protože dát si k svačině svíčkovou doplněnou šlehačkou a brusinkami, či guláš s čerstvými feferonkami a nebo dokonce Knedlo-Vepřo-Zelo doplněné smaženou cibulkou, odolal málo kdo.

Co mne docela překvapilo, bylo množství žena dívek, které ač, jak sami říkaly, dbají na štíhlou linii a zdravý životní styl si KNEDLÍK DO RUKY vzaly s sebou na doma. Téměř všechny tak udělali pro další rodinné příslušníky, pro které nebudou muset dělat teplou večeři.

Ano i to je důležitý přínos. Lidé, kteří se starají o to, aby druzí měli vždy co jíst a měli teplé jídlo, nebudou najednou muset strávit po příchodu domů čas u sporáku a vymýšlením, toho, co by jim dnes udělali. Budou mít další možnost výběru a mohu říci, že i v bytě, kde knedlíky má rád jen pan otec a jeho děvčata je nejí, se stal malý zázrak a KNEDLO-VEPŘO-ZELO, v podobě KNEDLÍKU DO RUKY, ohřáté na páře (mikrovlnka v domácnosti není) bylo ohodnoceno SEDMI body z DESETI a to se mnoha pokrmům, nepodařilo.

 

Komentáře
  • Kategorie
  • Můj blog

    Formulář