Hnědá barva duhy

To, že je duha barevná, si vybaví každý. Vzpomenout si jaké barvy obsahuje, už dá trochu zabrat a když si vzpomenete, můžete namítnout, že název je podvodem. Stejně hnědý až skoro černý však může být i mír, který o sobě tvrdí, že je zeleným.

Dnešní článek byl iniciován, jak to tak bývá, zprávou z tisku, tentokrát tisku „odborného“ či, chcete-li oborového, z tisku Ekologického, jenž výraz EKO, má ve svém názvu, jmenuje se EKOLISTY a článek o kterém chci psát se jmenuje

Hnutí DUHA: Ministr Richard Brabec má šanci podpořit recyklaci v novele zákona o odpadech. Využije ji tentokrát?

Přemýšlím, zda-li je otázka v názvu článku, míněna vážně.

Proč by se měl prosím Vás Ministr Brabec tentokrát chovat jinak, než to dělá jindy?

Dostane od Hnutí Duha duhovou stužku?

Nedostane.

Takže nemá důvodu vzorec svého chování měnit, od odpadových a dalších firem zakládajících svůj kvetoucí business na plýtvání, dostává totiž mnohem více.

A o to přeci jde, či snad ne?

Nevím, zda-li jste se podívali na link, schovaný o několik vět výše, odkazuje na přehled financování Hnutí Duha, tedy na údaje umístěné ve formě screenshotu na jejich stránkách. Chtěl jsem se podívat na dárce blíže nahlédnutím do transparentního účtu, ale zjistil jsem, že jeho číslo na stránkách umístěno není, jen možnost daru, který by Hnutí Duha preferovalo pravidelně, namísto jednorázové částky, jak stojí v POP UP okně.

No nic, to není důležité.

JE TO DŮLEŽITÉ A HODNĚ!

PROČ?

No třeba proto, že se jaksi moc neděje.

Ti co ničí a plýtvají, ničí dál a víc. Ti co jim poskytují shora politické krytí a zajišťují ekonomickou dotační podporu, tak činí nadále a naše zem, nejen ta česká, ale i ta s velkým „Z“ na počátku slova, se mění v jednu velkou skládku.

Hnutí Zeleného Míru, tedy GREENPEACE na tom jistě bude lépe, podívejte se jak jsou na tom s penězi oni, že ani na jejich stránkách není jasná informace o čísle transparentního účtu? No a co, to není důležité

JE TO DŮLEŽITÉ A HODNĚ!

PROČ?

No třeba proto, že se jaksi moc neděje.

 

Peníze připlouvají a odplouvají, částky z nich plynou na různá místa a kontrola je pouze virtuální realitou s razítkem auditora nadnárodní značky, jenž potvrdí, že vše je OK a v zelené linii.

Tak co Vy na to, chcete změnit vývoj tak, aby ze Země, či země, nebyla skládka?

Převodem z účtu to neuděláte

Je třeba začít dělat.

Začněte třeba tím, že přestanete plýtvat u Vás na pracovišti a uvidíte, jak se svět kolem Vás začne skutečně měnit.

P.S. V okamžiku, kdy jsem dopsal tento text (pátek) a chtěl jej připravit k publikaci v Blogu na pondělí, mi došla zpráva o činnosti Evropské Unie ve věci životního prostředí. Je to smutné čtení, potvrzující, že řádky výše je třeba brát velmi vážně.

Komentáře
  • Kategorie
  • Můj blog

    Formulář