Za cizí peníze žije se nejlépe

S přibývajícím zájmem o tématiku INDUSTRY 5.0, se zvyšuje i počet akcí na které jsem objednán v pozici KEYNOTE SPEAER, tedy někdo, kdo je nejčastěji svým příspěvkem zahajuje. Šíření patří k mé práci a přípravou každé z přednášek trávím týdny a měsíce, a proto za ni žádám odměnu v podobě fakturované částky, která roste spolu s úhradou nákladů na cestování a ubytování, které odpovídají lokalitě.

Při jedné z akcí jsem u společné večeře seděl u stolu s lidmi, kteří svůj život zasvětili získáváním dotačních prostředků pro druhé.

Singapur, Japonsko, Jihoafrická republika

Stovky tisíc a miliony

Drahá legrace

Za cizí peníze. Stačí jen vědět jak na to.

Evropská Unie je štědrý nevlastní rodič. Kapesné připomíná spíše dýško haura v nóbl restauraci. Jako kdybych se ocitl ve filmu KURVA HOŠI GUTENTAG, který jsem měl možnost vidět jen jednou a vícekrát mne nelákal. Byl totiž na mne moc sprostý a po výše uvedené večeři vidím, že i příliš realistický.

Projekty za miliony EUR, které nekončí jiným úspěchem než vyčerpáním prostředků

Projekty, jež i přes svůj úspěch po třech letech daným rámcem skončí proto, aby mohly být započaty znovu, po jiným dotačním rámcem.

Není důležitý výsledek

Důležité, je utratit získané prostředky.

Neumíme čerpat dotační peníze, zní z vlády

Neumíte čerpat dotační peníze, zní z EU

Zní to mnohem častěji než informace o tom, že těmito prostředky je plýtváno pro plýtvání. Nucená spotřeba je známkou úspěchu, ne změna, ne produkt.

Jmenuje se to služba veřejnosti

Služebníci procházení sami certifikací, při které ztrácí vlastní podobu a unifikují se do stylizace mužů a žen, bez kterých to nejde, hodných strýčků a tet, které na pískoviště dorazí s kyblíčky a lopatičkami, jež nabízí téměř zadarmo – stačí jen jeden podpis vlastní krví.

Stud vypařil se spolu se ctí, zůstala jen mastná skvrna na košili a fotografie na kterých nesmí chybět vlajka EU a logo. Kam se hrabou paparazzi. Jedno, či dvě fota ve složce a další faktura může být vystavena, jen je důležité uvést správný text a nezapomenout na číslo projektu, k němuž se váže.

Kontroly oprávněnosti utracených peněz sestávají se z listování albumem vzpomínek

Není třeba měnit

Je třeba neměnit

Zachovat

Permanentní dojení, dokud je kráva živá a když dojdou krávy, napíchneme další zvíře a všichni už se těší až konečně bude místo hloupého zvířete robotická kopie. Pak není třeba vodit na pastvu, stačí strčit ocas do zásuvky a poteče.

Pořád, bez přestávky, hlavně že si dovedeme vyrobit

Vodu

Med

Mléko

Planetu, na kterou se přestěhujeme až tu vlastní vydojíme.

Komentáře
  • Kategorie
  • Můj blog

    Formulář