Cesta zpět

Mnoho lidí se brání otáčení se zpět. Jediný okamžik, kdy tak činí pravidelně je právě na konci roku. Právě při konci roku balancují nejčastěji nad tím, co se nepovedlo a dávají si předsevzetí sloužící jako inspirace k tomu, aby se to v následujícím roce neopakovalo.

A ono se to opakuje

Pravidelná Předsevzetí Nefungují

Ať je opakujeme každý rok sebe silněji, a čekáme, že ozvěna pomůže k jejich splnění, neděje se tak.

A tak víme, že musíme čekat na další rok

Na rok, kdy se nám určitě naše předsevzetí splní

Tak někteří čekají celý svůj život

A na jeho konci, otrávení a nevrlí nadávají na život, který nepřinesl, co si přáli.

Přitom stačilo by tak málo.

Stačilo by se otočit a podívat se zpět, tam je totiž často možné vidět co tomu zabránilo.

Mnohdy je to jen vlastní laxnost a pasivita

Nebo přehlédnutelná drobnost, která se stala nedílnou součástí našeho života a mi ji bereme jako samozřejmost a nejsme s to ji změnit, protože ji již ani nevidíme.

Situace mi velice připomíná začátky budování světa bez odpadů a plýtvání. Dobu, kdy jsem managementu odpadových společností, starým i novým klientům nabízel vyřešení jejich problému s odpady.

ALE MY ŽÁDNÝ NEMÁME odpovídali jedni

ALE MY ŽÁDNÝ NEMÁME odpovídali druzí

ALE MI ŽÁDNÝ NEMÁME odpovídali manažeři životního prostřední na jedné i druhé straně.

Já však věděl, že tomu tak není, k porozumění však bylo třeba udělat ještě další krok, ohlédnout se. Pak stačilo si zopakovat návštěvu a zeptat se Generální ředitele jinak

CHCETE GENEROVAT ODPAD, NEBO PROFIT

A po celou dobu, co svou práci dělám, jsem dostával a dostávám jen jedinou odpověď.

Všechny tyto aspekty mi připomněla jedna drobnost, nákup do Pracovny.

S ohledem na rostoucí objem času a návštěv, které s Pracovnou souvisí, jsem si pořídil přístroj, který se dnes nazývá HORKOVZDUŠNÁ FRITÉZA, zařízení, v němž se jídlo připravuje s malým množstvím oleje, či zcela bez něj a je rychle hotové i bez využití mikrovln.

Důvod mé vzpomínky byl prostý

Stejné, resp. velmi podobné zařízení jsem si totiž pořídil i v době, kdy jsem začal pracovat a bydlet mimo domov. Tenkrát se však zařízení jmenovala HORKOVZDUŠNÝ HRNEC a tento mě a následně i nám v rodině, sloužil po více než 25 let.

Již dosloužil, pravděpodobně odešla nějaká elektrická součást, ale ani poté neskončil v odpadu. Je stále součástí mé Pracovny, jen jeho účel je dnes zcela odlišný.

Jak vidíte, někdy se stačí otočit abychom viděli dopředu.

P.S. během doby, kdy vlastním Horkovzdušnou Fritézu, tedy doby jednoho roku se tento kuchařský zázrak stal součástí života nejen mého, ale i mnoha ostatních, kterým jsem při návštěvě v mé Pracovně udělal čerstvé housky, croisant, brambory, křížaly z jablek a mnohem více. Video níže se stalo nejsledovanější na mém youtube kanálu a kuchařka, kterou jsem napsal je hojně žádána novými uživateli

Komentáře
  • Kategorie
  • Můj blog

    Formulář