Tam kde vaří proti proudu

Čas od času se i já, rozhodnu oblažit svůj žaludek obědem. Je to výjimečné, a proto velmi pečlivě vybírám nejen Kdy a Kde, ale i Co. Právě třetí jmenovaný aspekt je, i v restauracemi pokryté Plzni, problém. Na druhou stranu již potřetí se mi podařilo objevit poklad.

Jmenuje se HUONG ANH NGO

A tím bych měl končit, nebo se tam příště nenajím kvůli návalu stejně jako tomu bylo a je v ARNIE´s o kterých jsem psal krátce po otevření, či U RYBAŘÍKA, po jeho objevení.

Neučiním tak, protože poklady neobjevuji proto, abych je zavřel do trezoru a těšil se jejich množstvím a bohatstvím v okamžicích, kdy jako majitel překonám všechny jeho zámky, a odlesky budou mne hřát na duši.

Poklady objevuji proto, abych jejich existenci ukázal ostatním a bude-li to možné, abych jim pomohl zářit ještě více a ještě déle.

To učiním i nyní

Slečna HUONG ANH NGO, které přátelé mohou říkat DIANA, je spolumajitelkou a provozovatelkou malého asijského bistra v Plzni. Ve městě, kde Asijských restaurací je jen o něco méně než asijských večerek. Bistro se jmenuje T-WORLD a já ho kupodivu neobjevil při své jízdě na elektrické jednokolce, ale při své jízdě na sociální síti INSTAGRAM.

Resp. tam můj profil navštívil uživatel TWORLDCZ a začal mne sledovat. Rád činím na oplátku totéž, ale předtím se podívám na profil každého jednotlivého návštěvníka a zaujme-li mne, začnu ho také sledovat.

TWORLDCZ mne zaujal jednoho večera natolik, že jsem se ho rozhodl druhý den navštívit. Zjistil jsem totiž, že sídlí jen dvě minuty jízdy na elektrické jednokolce od mé kanceláře, a to v Prešovské ulici číslo 195/17 samozřejmě v Plzni, což, jak jsem zjistil, je hned vedle australské restaurace SKIPY, servírující australské masové koláče.

A ptáte-li se proč jsem se rozhodl věnovat svůj příspěvek další z asijských restaurací, rád Vám odpovím.

T-WORLD, který slečna Diana spolu se svou kolegyní ve dvou provozují a vlastní, totiž v žádném případě není další z mnoha. Je jiná. Čerstvá stejně jako jídlo, které pro každého návštěvníka připravuje. Není to bistro kde za minutu dostanete svou porci. Není to Asijská kuchyně prezentována stále stejnými obrázky na vývěsním štítě i v jídelníčku. Není to unifikovaná strava, která s tou pravou asijskou má společný jen název.

T-WORLD servíruje autentickou kuchyni Vietnamu, ale nebojí se zabloudit ani do Thajska, Japonska, či Číny. Je to kuchyně pouličních stánků, kde kuchaři, kteří jsou často i majiteli a provozovateli nevaří pro Michelinské či Pohlreichovi hvězdy, ale proto aby se k nim lidé vraceli pro chuť jídla, které vždy bude čerstvé, voňavé a vynikající.

Jak píši v úvodu je oběd pro mne svátkem (ne nenažranosti), ale chuti a smyslů.

T-WORLD mi je nabízí a s nimi i možnost být v rodinném prostředí, kde Diana, nevaří-li zrovna, či neobsluhuje-li pult, je příjemným a otevřeným partnerem pro konverzaci a diskuzi. Diskuzi, po které jsem se již při první návštěvě (která nebyla zdaleka poslední) rozhodl svou malou měrou pomoci k tomu, aby T-WORLD získal další, trvalé a spokojené strávníky a návštěvníky, kteří stejně jako já nebudou vybíhat na něco rychlého, ale budou si oběd, svačinu, či večeři vychutnávat. Těch zahraniřních, díky vynikajícím recenzím TRIADVISOR má již dost.

T-WORLD se prezentuje jako čajovna a kavárna, ale mohu Vám říci, že je mnohem, ale mnohem více je místem v němž každá porce, každá objednávka, je naplněna láskou a chutí k práci a životu a obé šíří otevřenou náručí a úsměvem majitelek které si plní svůj sen.

Je však ještě jeden důvod, proč jsem se rozhodl majitelkám pomoci. Je jím skutečnost, že se sami snaží neplýtvat a proto plánují, nakupují, vaří i zužitkovávají v harmonii celku, v níž namísto molových, či falešných tónů zní Óda na Radost samotného Života a Bytí.

Každý den je servírováno nové překvapení a ptáte-li se mne na doporučení, pak bych možná začal s vietnamskou bagetou, a pak hned bych šel do nabídky dne, kterou je možné sledovat hlavně na síti instagram, ale další zdroje budou, jak jsem slyšel, brzy následovat.

Navíc by T-WORLD měl být první místem v Plzni, kde si den dopředu budete moci vybrat a rezervovat jedno ze dvou jídel, která budou na výběr a na základě zájmu bude vítězný pokrm vždy, následující den k dispozici a Vy se tak budete moci těšit na pohodu a nebudete se muset bát, že se právě na Vás nedostane, protože Vaše porce bude rezervována.

P.S. Dozvěděl jsem se, že je možné provést i objednávku cateringu. S ohledem na blížící se období Vánočních a Novoročních večírků si myslím, že by jste měli začít objednávat již dnes.

P.P.S. Slyšel jsem se také, že se připravují další kurzy vaření Asijské kuchyně

P.P.P.S. Dýňová polévka pěti chutí, mi vyrazila doslova dech. Ne svou palčivostí, ale poskládáním pro mne v této kombinaci nepředstavitelných ingridiencí do něčeho tak lahodného jako byla tato polévka.

 

Komentáře
  • Kategorie
  • Můj blog

    Formulář